Разтвор за лещи – полезна информация

авг. 17, 2021Blog0 коментари

Какво представлява един разтвор за лещи? Необходим ли е? – Да, при всички положения е необходим ако носите контактни лещи. Той реално е дезинфектант, който осигурява необходимите условия за съхранение на контактните лещи и запазва първоначалните им свойства.

Разтворите съдържат дезинфектантни съставки, които са безопасни за хората и улесняват ежедневната грижа за контактните лещи

Специалните течности ефективно премахват праха, полените, козметиката и други замърсители. В резултат на това се гарантира безопасността и комфортът при носене на контактни лещи.

Първоначалните препоръки относно избора и начина на използване на почистващия препарат ще бъдат предоставени от офталмолог, който ще избере и вида на контактната леща.

При избор на разтвор за лещи, трябва да обмислите начина си на живот. Течността трябва да бъде стерилна. Необходима е ежедневна подмяна при носене на контактни лещи през целия ден.

Дори да не използвате лещите известно време, разтворът трябва системно да се подменя, примерно веднъж седмично. Това се налага, защото течността се изпарява, което води до изсъхване и загуба на първоначалните характеристики на контактните лещи.

Трябва да се има предвид, че при нередовно почистване, дезинфекциране и грешно съхранение на контактните лещи, можете да получите много сериозна инфекция.

Припомняме, че не трябва да се носят чужди контактни лещи, независимо от обстоятелствата. Освен че това не е хигиенично, то може да увреди сериозно Вашите очи.

Много е важно да използвате само специализираните разтвори за почистване, съхранение и дезинфекция на вашите лещи. Също така, не ги мийте и не ги изплаквайте с вода, слюнка или нещо друго. Микроорганизмите във водата могат да причинят инфекция или дори да увредят зрението ви.

Видове разтвор за контактни лещи:

  • Физиологичен разтвор – може да се използва за съхранение на лещи, но не и за дезинфекция;
  • Мултифункционален разтвор – ( почиства, дезинфекцира, промива, съхранява ) може да се използва за съхранение и дезинфекция.
  • Ако използвате разтвор на водороден прекис, не поставяйте лещите в очите си, преди да завършите необходимия процес на дезинфекция и неутрализация.

При необходимост от разтвор за лещи, се обърнете към експертите от оптика Елцайс Вижън.

Още публикации
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърни се в магазин