Очила за компютър – необходими ли са?

авг. 17, 2021Blog0 коментари

Очите на милиони хора днес са приковани към екраните на компютри и различни джаджи в продължение на няколко часа на ден – такъв режим на работа е продиктуван от съвременния живот. За удобство при използването на смартфони, таблети и компютри мнозина трябва да плащат с ценна монета – собственото си здраве.

Най-честите оплаквания след часове работа на компютъра са главоболие, замъглено зрение, „сухи“ и уморени очи, усещане за песъчинки, парене или сърбеж в очите, двойно виждане, болка в раменете и врата. Всички тези симптоми са резултат от продължителен визуален стрес.

Всеки монитор или екран на телефона генерира лъчи от синьо-виолетовия спектър. Поради късата  дължина на вълната, сините лъчи лесно се разпръскват в окото, което води до намален контраст на изображението и намалено зрение. Трябва да се отбележи, че дори и най-модерните телефони и монитори не спасяват очите от синята част на спектъра.

Продължителното стоене зад екрана на компютър или смартфон може да доведе до по-сериозни патологии: прогресия на миопията, загуба на прозрачност на лещата (катаракта) и дистрофия на ретината.

В рискова група попадат офис служители, студенти и хора, чиято работа е свързана с продължителен престой пред монитор.

За да се справят с това, очите се нуждаят от „помощ“. За тази цел има специално проектирани очила за компютър, които предпазват зрението блокирайки синия спектър.

Очила за компютър – за кого са предназначени?

Очилата са подходящи за всеки, който прекарва прекомерно време на компютър, таблет и други смарт устройства. Необходимо е да се отбележи, че очилата за работа с компютър са предназначени както за хора, които имат нарушено зрение, така и за тези, които нямат проблеми.

Очилата предназначени за компютър могат да бъдат направени по абсолютно всяка рецепта: с далекогледство, късогледство, астигматизъм и пресбиопия. Стъклата могат да бъдат монофокални (еднофокусни) или мултифокални (с множество оптични зони за дълги, средни и къси разстояния). Специалистите в оптика Елцайс Вижън ще Ви помогнат да изберете очилата, които са най-подходящи за Вас.

В оптика Елцайс Вижън можете да поръчате очила за работа с компютър с всякаква сложност и дизайн. Нашите консултанти ще Ви помогнат да изберете подходящи рамки и лещи според Вашите нужди.

Как се определя цената на очилата за работа с компютър? – Както при всички очила, цената се определя от избраната рамка, вида на лещите и работата за изработка.

В оптика Елцайс Вижън се продават компютърни лещи на водещи световни производители, а нашите оптици имат богат опит в избора на очила за работа с компютър.

Още публикации
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърни се в магазин