Как да почистим правилно очилата?

авг. 17, 2021Blog0 коментари

Как да почистим правилно очилата си? – Този въпрос ни е задаван безброй пъти. Ние от екипа на оптика Елцайс Вижън Ви съветваме да бъдете внимателни при почистване на своите очила, защото използвайки ръкавите си или друга материя, можете да ги повредите.

Честността преди всичко – масово се грижим добре за новите си очила само през първите няколко седмици след покупка. Постепенно забравяме затова какво са ни препоръчали при покупката им и започваме да използваме ръкави, хартиени кърпички и дори алкохолни мокри кърпички. Ако започнете да почиствате правилно своите очила, то със сигурност ще удължите живота им поне с няколко години.

Изплакнете стъклата под струя хладка вода – колкото и невероятно да звучи, това помага. По този начин ще се отървете от най-голямата мръсотия и прах. Внимавайте водата да не е твърде гореща, защото може да повреди рамката.

Капнете обикновен препарат на върха на пръста си и внимателно разтрийте стъклата. Колкото и невероятно да звучи, една капка препарат е наистина достатъчна. Това е така, защото препаратите за миене на съдове са много концентрирани. Избягвайте тези, които съдържат разни видове балсами или крем. Когато миете очилата помислете не само за стъклата, но и за рамката. Измийте ги цялостно, а накрая отмийте препарата с течаща вода.

Използвайте мека кърпа, внимателно без да натискате своите очила. Вземете микрофибърна кърпа за да полирате стъклата. Можете да получите специална кърпа от микрофибър във всяка оптика. Преди всяка употреба внимателно изтръскайте праха от нея.

Носете със себе си спрей за почистване на очила. Разбира се не винаги около Вас ще има подходящ препарат или мивка, за да може да почистите очилата си. За такива ситуации препоръчваме носенето на специален спрей за почистване.

Когато полагате грижа за своите очила избягвайте няколко често срещани грешки – не носете очилата на главата си. Това ще доведе до разтягане, а и могат да бъдат омазнени от Вашата коса, чело. Не забравяйте да чистите и рамката на очилата. Не съхранявайте очила без калъф, защото това може да доведе до повреда. Не закачайте своите очила на деколтето си. Не ги излагайте на резки температурни промени. През лятото не ги оставяйте на пряка слънчева светлина или висока температура, особено в колата, която става изключително нагорещена. Не използвайте алкохол при почистване, той може да увреди покритието им. Забравете за използването на слюнка при почистване. Не търкайте стъклото с ръкави, кърпичка, тоалетна хартия или каквото и да е от целулоза, която е груба и може да ги надраска.

Добрата грижа за Вашите очила ще удължи техния живот и ще спомогне за по-добро зрение.

Оптика Елцайс Вижън съветва: отнема около 2 минути, кърпа от микрофибър, спрей и твърд калъф за очила.

Още публикации
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърни се в магазин