Как да изберем правилно новите слънчеви очила?

авг. 17, 2021Blog0 коментари

За повечето хора въпросът как да изберем правилно новите слънчеви очила остава обезсърчаващ. В крайна сметка трябва да изберете материала на лещата (пластмаса или стъкло) и рамката. Трудно е да изберете формата и цвета на аксесоара, защото искате той да изглежда естетически добре и да допълва успешно Вашата визия.

Обръщаме внимание и на качеството и способността за изпълнение на основната функция – защита на очите от вредното въздействие на ултравиолетовото лъчение.

При производството на рамки за слънчеви очила се използват материали като пластмаса, метал, полимерни съединения. Цената на металните рамки е по-висока от тази на пластмасовите, но и продължителността на експлоатация е по-дълга.

При избор на стъкла – те се различават по материал, тип защита, цвят, пропускливост на светлината. За производството им се използва стъкло или пластмаса. При активен начин на живот пластмасовите продукти са по-подходящи, защото по-трудно се повреждат. Те се различават по безопасност, тъй като рядко нараняват роговицата и склерата. Осигуряват по-добра защита от UV лъчи. Стъклените варианти са по-скъпи, но и по-солидни.

Пропускливостта на светлината:

0 – предпазва от механични повреди, от лъчи – неспособен;

1 – ниска защита, препоръчва се при облачно време;

2 – използва се за кратки разходки;

3 – гарантира безопасност по време на дълги разходки и работа на улицата;

4 – специални очила, използвани от спортисти (алпинисти, скиори).

Огледален тип защита при слънчеви очила – справя се с отражението на слънчевите лъчи, препоръчват се при почивка в ски курорти.

Поляризиращо покритие на слънчевите очила – гарантира пълна защита. Поляризиращият филтър предпазва от отражения и отблясъци от повърхности като мокър асфалт, сняг, вода.

При нужда от слънчеви очила Ви съветваме да ги закупите от Оптика, тъй като там ще получите гаранция за произхода на очилата.

Фалшиви слънчеви очила са наводнили пазара, те се продават по разни павилиони, но могат да бъдат много опасни. Използването на такъв тип очила може да доведе до по-сериозни очни проблеми, тъй като те реално нямат защита срещу вредните UV лъчи.

Доверете се на оптика Елцайс Вижън при избора на слънчеви очила!

Още публикации
0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърни се в магазин